Hoe pas je de positie van de achtergrondafbeelding van je webpagina aan

image position

Bij het uploaden van een afbeelding naar je webpagina moet je nadenken over de positie ervan op je website. Als u van plan bent een foto of afbeelding toe te voegen, denk dan na over waar deze geplaatst zal worden. Met Onescreener kunt u de hele pagina vullen met alleen de afbeelding (omslag wit: een foto of portret), of de afbeelding slechts aan één kant plaatsen (goed voor het weergeven van een albumhoes, bijvoorbeeld). Onset Position kan het uiterlijk van een afbeelding veranderen afhankelijk van waar deze op de website is geplaatst.

Landschap en Horizon Position past het uiterlijk van de achtergrondafbeelding aan op basis van de positie van de camera. Om de achtergrondafbeelding op zijn best te plaatsen gebruikt u het gereedschap Onescrew en de knop Beeld/Info weergeven. U kunt de afbeelding ook verplaatsen door de muis omhoog of omlaag te slepen.

Een andere manier om de positie van de achtergrondafbeelding in te stellen is door gebruik te maken van een CSS-stylesheet waarmee u een overlay kunt maken. Een overlay is eenvoudigweg een rand rond uw afbeelding. U kunt een Overlay-afbeeldingspositie gebruiken om de rechterbovenhoek van uw afbeelding uit te lijnen naar de linkerbovenhoek van het browservenster van de bezoeker of om te kiezen of een afbeelding al dan niet op een horizontale lijn moet worden gecentreerd. Leer ten slotte meer over het kiezen van een afbeeldingspositie vanuit een kleurenschema (leer meer over kleurenschemas).