Beeldpositionering in een landschap

Nadat u een afbeelding hebt geüpload, moet u nadenken over de beeldpositie ervan op uw website. Kan de afbeelding echt worden bekeken vanuit het perspectief van de bezoeker? Als u Flash gebruikt, is de Org-modus misschien geschikter. Onescreaser biedt u de mogelijkheid om de hele pagina te vullen met de afbeelding (cover box: een portret of album cover), of om de afbeelding in te passen in een kleinere box met een witte achtergrond aan een kant (handig als u een afbeelding wilt benadrukken), of zelfs beide (handig om een levend persoon in actie te laten zien).

image position

De drie componenten van de afbeelding zijn de achtergrondafbeelding, de voorgrond (ook bekend als de inhoudsafbeelding), en de container of het inhoudsgebied. De container is het gebied waarop de inhoud verschijnt. De achtergrondafbeelding is normaal de afbeelding die in het browservenster van de pagina verschijnt. Het wordt vóór de inhoud (meestal de tekst) geplaatst, meestal door de muisaanwijzer op de "positie" van de afbeelding te plaatsen. De achtergrondafbeelding kan ook achter de tekst of andere elementen van de pagina worden geplaatst, maar dit is niet gebruikelijk.

Een manier om het meeste uit uw afbeeldingen te halen, vooral als ze groot zijn, is om ze bij te snijden. Er zijn twee basismethoden voor het bijsnijden van afbeeldingen; vierkant en gecentreerd. Het vierkant bijsnijden maakt elke afbeelding perfect passend op een gegeven schaal; het is handig voor het maken van panoramas. De gecentreerde uitsnede plaatst elke afbeelding op een specifieke hoogte-breedteverhouding. Een probleem met deze methode is dat het effect van het beeld en de lay-out elkaar vaak zullen opheffen, wat resulteert in een onscherpe lay-out. Als het landschap echter subtiel is, kan het beter zijn om de vierkante uitsnede te gebruiken.