Tips voor portretfotografie - 3 dingen om in gedachten te houden bij het maken van portretten in landschapsmodus

pictures

Een van de belangrijkste doelen bij het maken van landschapsfotos is een extreem scherpe, haarscherpe foto. De diafragma-instellingen die u kiest zijn hierop van invloed, te beginnen met het diafragma. Om een zo helder en scherp mogelijk beeld te krijgen, kunt u de foto het beste maken op een afstand waar u de lichtomstandigheden kunt regelen (zoals in een open veld of een bewolkte lucht) en met de diafragma-instellingen die u wenst.

Om een landschapsfoto in portretstand te maken, moet het onderwerp in het midden van de foto staan en wordt al het andere naar links of rechts genomen. Als het portret zich in een rijdend voertuig afspeelt, moet het onderwerp in het midden staan en moeten alle autos en andere voertuigen van links naar rechts in de rij staan. Als het landschap een flatgebouw is, moet het onderwerp in de landschapsstand een rechte hoek maken ten opzichte van de camera. Als er een grote boom op de achtergrond staat, moet het onderwerp ook in een rechte hoek staan, zodat de boom deel uitmaakt van het landschap en geen toevoeging lijkt.

Naarmate je meer leert over portretfotografie, zul je het gemakkelijker vinden om de hoofdlijnen en andere fotografietips te gebruiken. Je kunt jezelf helpen door te oefenen op een open plek waar niet te veel afleiding is. Oefen je technieken door een paar fotos in deze scène te maken tot je je zeker voelt met wat je hebt gedaan. In de portretstand zijn dit de belangrijkste zaken om rekening mee te houden: de windrichting, de richting van de belichting, en de positie van het onderwerp.